Autor: Marta Gajewska
Do warzyw cebulowych należą m. in. cebula, cebula siedmiolatka, cebula perłowa, cebula kartoflanka, szalotka, por, szczypiorek i czosnek. Gospodarstwa produkujące na świeży rynek poszukują ciekawostek uprawowych, dlatego liczba uprawianych przez nie gatunków warzyw cebulowych jest większa, ale są one uprawiane na mniejszych powierzchniach. W odróżnieniu od nich w gospodarstwach produkujących dla przemysłu uprawy zwykle ograniczają się do cebuli i pora, ale są prowadzone na większych areałach. Cebula i por nie są gatunkami łatwymi w uprawie, szczególnie w gospodarstwach ekologicznych. W niniejszej broszurze zostały omówione zasady, których przestrzeganie pozwoli uniknąć często popełnianych błędów. pobierz...
Kontakt z wydawcą: Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu,
26-600 Radom, ul. Chorzowska 16/18
tel. 48 365 69 00, fax 48 365 49 70, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.